Home

BarbaCarla

Tarieven

Blog

Contact

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik  ben Carla Dekker en woon samen met mijn man Hilco en onze 2 kinderen in Hoogeveen. We wonen in een mooie tussenwoning in de wijk Schoonvelde-West. Waar we de ruimte hebben om fijn met meerdere kindjes te kunnen spelen.

 

Na 3 jaar in de kinderopvang op de babygroep te hebben gewerkt wilde ik graag voor mezelf werken. De keus voor gastouder was dan ook snel gemaakt.

Mijn wens is om de kinderen meer persoonlijke aandacht te kunnen geven. En ze beter te kunnen stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Voor mij is het belangrijk dat kinderen zich veilig en geborgen voelen als ze bij mij thuis worden opgevangen.

 

Ik vind het belangrijk om de wensen van de ouders zoveel mogelijk te kunnen vervullen. Zodat een kind zoveel mogelijk in zijn eigen ritme kan opgroeien.

 

Buiten spelen is een pré. Zodra het droog is gaan we even lekker naar buiten. We hebben een fijne afgesloten tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. We maken ook graag een wandeling naar het park om de eendjes te voeren, naar het winkelcentrum voor een boodschapje of we gaan op onderzoek naar een speeltuintje.

 

Creatief bezig zijn is een grote passie van mij. Ik wil dit ook graag met de kinderen doen. Ik werk graag met een thema. Ik probeer de thema's zo dicht mogelijk bij de belevenissen van het kind te houden, zodat het herkenbaar is voor ze. Aan de hand van deze thema's ondernemen we activiteiten, lezen we boekjes, zingen we liedjes en maken we een knutselwerkje. Bij slecht weer zullen we meer knutselen dan bij mooi weer, dan zijn we voornamelijk buiten te vinden en passen we de activiteiten hierop aan.

De knutselwerkjes zijn wel afhankelijk van het kind en de leeftijd van het kind. U kunt zich voorstellen dat een peuter meer, vaker en gevarieerder zal knutselen dan een baby of een dreumes. De knutselwerkjes gaan grotendeels met de kindjes mee naar huis. Een enkel knutselwerkje zal bij mij blijven. Gedurende de tijd dat uw kindje bij mij op de opvang zit zal ik een portfolio bijhouden. Deze krijgt uw kindje mee op de laatste dag dat het bij mij komt spelen. Zo heeft u een leuk overzicht van de ontwikkeling van uw kindje.

 

In juni 2004 ben ik geslaagd voor mijn HAVO diploma. Daarna ben ik HBO-Verpleegkunde  gaan doen, maar mijn passie ligt bij de kinderopvang. Daarom ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) Kinderopvang. In Juni 2008 heb ik mijn diploma behaald. Sinds deze tijd heb ik ook mijn kinder EHBO. Hiervan heb ik elk jaar een herhalingscursus om opgefrist te worden en bij te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast heb ik via mijn werkgever nog de cursus “ Effectief Communiceren met kinderen in de kinderopvang” gedaan.  In de toekomst zal ik nog wel een aantal cursussen doen. Ik vind het belangrijk om bij te blijven en nieuwe dingen te leren.

 

Sinds 2012 ben ik werkzaam als gastouder. En doe dat nog steeds met veel plezier. Ik werk 4 dagen in de week op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik begin om 7.15 en werk door tot 19.00

 

Voor informatie over mijn opvang kunt u een informatiepakketje aanvragen of via de mail contact opnemen.

 

BarbaCarla